keskiviikko 18. helmikuuta 2015

...ja vähemmän nostattavaa



YouTubessa seikkaillessani alkaa yhä enemmän tuntua siltä, että kommenttiosasto pitäisi jättää väliin. Katselin tätä videota pitkästä aikaa:


Nähtyäni pari hauskaa sekä itselleni neutraalia kommenttia törmäsin tähän:

femenism killed disney animated.

now its computer generated crap where females hit and hate men..
Tätä kirjoittaessani kommentin lähettämisestä on kulunut viisi kuukautta ja se on saanut 36 ylöspeukutusta. Jätän kommentoijan käyttäjänimen tarkoituksella mainitsematta, koska en halua antaa hänelle sitä iloa, että antaisin hänelle julkisuutta.

On nykyään todella tyypillistä, että suosittujen YouTube-videoiden kommenttiosastolla on huonolla kielellä kirjoitettuja lohkaisuja, joissa näkyy täydellinen ymmärtämättömyys feminismistä. Esimerkkikommenttini saisi lisäksi kapeakatseisimmatkin salaliittoteoreetikot haukkomaan henkeään kateudesta, ylpeydestä tai - joissain harvoissa tapauksissa - järkytyksestä.

Palan tällä hetkellä halusta kirjoittaa kommentoijalle jotain nasevaa, mutta kokemuksesta tiedän, että tubettajien kanssa ei kannata lähteä väittelemään. Ei siksi, että he olisivat fiksuja, vaan siksi, että heitä ei oikeasti kiinnosta vastapuolen argumentit. Toiseksi tiivistäminen ei ole koskaan ollut vahva puoleni, vaan lähden aina kirjoittamaan romaaneja, joita harva jaksaa kommenttiosiossa oikeasti lukea.

Koska haluan kuitenkin purkaa idiotismista syntyvän turhautumiseni, puran sen tähän. Jos et ole nähnyt Disneyn Pientä merenneitoa etkä Frozenia, en suosittele lukemaan seuraavia kolmea kappaletta.

--JUONIPALJASTUKSIA--

Hyvä kommentoija, mielestäni Pieni merenneito on ensimmäisiä feministisiä Disney-elokuvia. Ensinnäkin nainen on siinä ensimmäistä kertaa aktiivinen toimija, kaksi naista puhuvat siinä keskenään muustakin kuin miehistä ja toisin kuin alkuperäisessä H.C. Andersenin sadussa, elokuvassa päähenkilöä ei rangaista siitä, että hän haluaa rikkoa rajoja.

Sinua siis kauhistuttaa se, että nainen lyö uudessa Disney-elokuvassa miestä? Viis siitä, että mies on juuri yrittänyt tappaa naisen ja tämän siskon ja että ensiksi häntä ei edes aio lyödä nainen, vaan toinen mies. Mutta eipä murhayritys mitään, pitäkää vain päähänpinttymänne yhdestä lyöntikohtauksesta...

Ennen olivat asiat hyvin, kun nuori mies seivästi mastolla kuoliaaksi selvästi ylipainoiseksi piirretyn pahisnaisen ja isä rikkoi suutuspäissään tyttärensä koko keräilykokoelman sekä suuttui pahanpäiväisesti siitä, että tytär ei ollut laulamassa hänelle omistettua kappaletta. Ikään kuin tytär olisi syyllistynyt maanpetokseen.

--JUONIPALJASTUKSET PÄÄTTYVÄT--

Kaikkein kummallisin syytös kommentoijan kirjoituksessa on se, että tietokoneanimointi olisi feministien aikaansaannosta. En tiedä, pitäisikö minun itkeä vai nauraa. En kai taida sitten olla feministi, kun toivoisin Disneyn ja Dreamworksin tekevän taas käsinpiirrettyjä elokuvia.
 

1 kommentti:

Otan vastaan hyvin perusteltuja mielipiteitä sekä rakentavaa kritiikkiä. Kiitos viestistäsi. :)