tiistai 17. helmikuuta 2015

Nostattavaa luettavaa



Poliittinen aktivisti Maryam Namazie on ottanut kantaa "suvaitsevaiseen" näkemykseen terrorismista kirjoituksessaan On Paris and Copenhagen: Islam and the “culture of offence”: missing the point. Hän kritisoi virkistävästi niitä, jotka sanoivat "Olen Charlie Hebdo, mutta...". Tällaiset ihmiset ovat eräänlaisia puolestaloukkaantujia, jotka ensin osoittavat kyllä järkytystä terrori-iskuissa kuolleiden puolesta mutta jatkavat sitten, että "muslimeja ei olisi pitänyt loukata". Tällainen ei ole kovin kaukana uhrin syyllistämisestä.

Toiseksi yltiösuvaitsevaiset tai islamisteja liikaa ymmärtävät niputtavat Namazien mielestä (ja omasta mielestäni) muslimit yhdeksi ryhmäksi, kuten tekevät äärioikeistolaisetkin. Namazie muistuttaa, että muslimien joukossa on niitä, jotka aidosti tuomitsevat terroriteot sekä niitä, jotka asuvat muslimimaissa ja kritisoivat islamia ja islamilaista terrorismia henkensä uhalla. Tällaiset tapaukset eivät vain jostain syystä ylitä uutiskynnystä.

Charlie Hebdo -lehden asiallisuus on asia erikseen, mutta olen vahvasti sitä mieltä, että mikään uskonto tai aate ei ole arvostelun yläpuolella. Charlie Hebdossa käytettyä karkeaa tyyliä taatusti enemmän islamofobiaa lietsovat uskonnollinen terrori, äärimuslimien harjoittama painostus sekä epäoikeudenmukaisuuden tunteet, jotka nousevat siitä, että maahanmuuttajien tekemiin rikoksiin sekä uskonnolliseen terrorismiin suhtaudutaan mediassa hyssytellen.

Ymmärtämällä epämääräisen "muslimiväestön" loukkaantumisia pelataan vain äärimuslimien pussiin ja tehdään karhunpalvelus muslimimaiden toisinajattelijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otan vastaan hyvin perusteltuja mielipiteitä sekä rakentavaa kritiikkiä. Kiitos viestistäsi. :)